Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Να μπει ένα ΤΕΛΟΣ, επιτέλους!

Αναδημοσιεύω την ανάρτηση του Tyler Durden
χωρίς ουσιαστικά να έχω λόγια γι αυτό το φαινόμενο του τσίρκου όπου άγριες και υπερήφανες ψυχές γίνονται έρμαιο στα χέρια κάθε κομπλεξικού επιχειρηματία, εκπαιδευτή, κυνηγού. Στα χέρια κάποιου που ευχαρίστως θα του τα έκοβα την ίδια τη στιγμή που θα τον έβλεπα να κακοποιεί αδύναμο πλάσμα.
Δεν έχω λόγια έχω μόνο ΟΡΓΗ.



και το δεύτερο βίντεο από τη δημοσίευση του Tyler


και σημειώνω ότι στην ιστοσελίδα του Αρκτούρου
μπορούμε να υπογράψουμε όλοι για να σταματήσει αυτό το ΑΙΣΧΟΣ



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά ντροπή!
Κανένας δεν πρέπει να πηγαίνει τα παιδιά του σε τέτοια αισχρά θεάματα.

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

Γι' αυτό παρακολουθώ πια τα τσίρκα που έχουν μόνο ακροβάτες! Πιστεύω πως αυτό είναι ένας από του κύριους λόγους που το τσίρκο έχει πάψει να είναι δημοφιλές...

Sinnerman είπε...

Εδώ τίθεται το θέμα το ποιος είναι ο "άνθρωπος" και ποιος είναι το "ζώο". Τόσο δύσκολο είναι να απαγορεύσουν με νομοθετική ρύθμιση τα τσιρκο με ζώα? Τόσο δύσκολο είναι να υπάρχει σωστή κοινωνική εκπαίδευση τόσο απο το σχολείο όσο και απο την οικογένεια, ότι πρεπει να σεβόμαστε τους αδυναμους? Βλέποντας ένα ντομυμανταιρ για την Ινδία, έλεγε ότι γύρω στο 300πχ υπήρχε ένας Ινδός Βασιλιάς, Ασόκα στο ονομα, όπου προσπάθησε να θέσει ΄κοινωνικά και νομοθετικά το φαινόμενο της μη-βιας και των διακαιωμάτων των ζώων. Εμείς έπειτα απο 2500 χρόνια ακόμη προσπαθούμε? Τελικά πόσο έχει "εκπολιτιστεί" η δυτική κοινωνία...?
Αυτά τα λίγα καλημέρα σας :)

ολα θα πανε καλα... είπε...

Αρνούμαι να δω τα βίντεο γιατί θα πάθω κατάθλιψη και δε λέω υπερβολές.Ο συγγραφέας Νίκος Δήμου λέει κάπου ότι ονειρεύεται τη μέρα που το ζώο θα επιτεθεί στον θηριοδαμαστή ή στην κοπέλα που ανεβαίνει πάνω στο ζώο και κάνει το νούμερό της...
Είναι πραγματικά ντροπή να υπάρχουν τσίρκα και να εκμεταλλεύονται έτσι οι άνθρωποι τα ζώα...
Θα δω τώρα τη σελίδα του Αρκτούρου.

mermyblue είπε...

@ Μπινέλ
ο χαρακτηρισμός "αισχρά" με βρίσκει σύμφωνη και είμαι σίγουρη ότι στη δική σου σελίδα θα τον στόλιζες ακόμη καλύτερα και θα ήμουν μαζί σου φυσικά.

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μείνουν για μερικές ημέρες σε ένα κλουβί, μικρό όμως, ούτε καν φυλακή, και να τους βάλουν να κάνουν κόλπα, όπως το να στέκονται στη μύτη τους πχ.

@Ευρυνόμη
σαφέστατα, τα θεάματα τύπου Τσίρκο του Ήλιου δεν έχουν σχέση με αυτά τα απάνθρωπα πράγματα. Άλλο ο ακροβάτης και άλλο ο θηριοδαμαστής.

@Ωρίων
οι άνθρωποι είμαστε το χειρότερο είδος, δυστυχώς.
΄Οσο για το αν οι "δυτικοί" είμαστε λιγότερο πολιτισμένοι από τους "ανατολικούς", δεν είναι μόνο το θέμα των ζώων που αποδεικνύει ότι έχεις δίκιο, αλλά
και πολλά άλλα ζητήματα. Ακόμη και η στάση τους στο θέμα της αντίληψης περί θρησκείας.
Αλλά και πάλι, δεν πρέπει να γενικεύουμε, μάλλον...Είναι μια μεγάλη συζήτηση που θα την κάνουμε σύντομα ;)

@όλα θα πάνε καλά
καταλαβαίνω απολύτως τι εννοείς.
Γενικά δεν αντέχω κ εγώ κανενός είδους βία στα ζώα και είναι το πρώτο βίντεο που ειδα μετά από χρόνια. Το βίντεο της γκρινπις με είχε σημαδέψει τόσο που έκλαιγα κάθε φορά που έμπαινε το εισαγωγικό κομμάτι "the end of the world as we know it"
Aυτό είπα όμως να το δω και να το αναδημοσιεύσω έτσι, μήπως το δει κάποιος που δεν το γνώριζε και χάσει κανένα εισιτήριο το τσίρκο του παραλόγου.
Όσο για το όνειρο του Νικου Δήμου
έγινε πραγματικότητα. Αρκεί να τσεκάρεις το βίντεο του Eco Cinema του οποίου έκανα αναδημοσίευση.