Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Μετά Την Απομάκρυνση Από Το Ταμείο, Ουδέν Λάθος Αναγνωρίζεται

Πόσες φορές έχετε κάνει λάθος επιλογή ανθρώπων σε φιλικές, ερωτικές, επαγγελματικές σχέσεις; Πόσες φορές "βλέπατε" σ' αυτούς ιδιότητες, χαρίσματα, εν δυνάμει όμορφες στιγμές, που εκείνοι, καμία σχέση, δεν είχαν ούτε τη διάθεση ούτε την δυναμική να σας δώσουν; Πόσες φορές ένα εσωτερικό καμπανάκι χτυπούσε προειδοποιητικά, γιατί δεν είστε και χαζοί, και αντί να το ακούσετε, το κοπανάγατε με το σφυρί των επιθυμιών σας "σκάσε εσύ, ξέρω τι κάνω", προχωρώντας ακάθεκτοι προς την "καταστροφή";

Προσωπικά, πολλές.



Μετά από την πενθήμερη, καταναγκαστική απομόνωση με τα αντιγριπικά σκευάσματα και το Νίκο Ξανθόπουλο, με την παιδική απελπισία τύπου "έχασα το πάρτυ της φιλενάδας μου, που θα ήταν εκεί και άλλα παιδάκια και θα περνούσαμε όμορφα", με τα Γαπημένα μου βιβλία που οι ήρωες βρίσκουν πάντα τον δολοφόνο, διάφορες σκέψεις έκαναν την εμφάνισή τους με την μορφή διαλογισμού. Σαν να περίμεναν στη σειρά, μετά το βήχα, να εμφανιστούν και αυτές και να διεκδικήσουν μερίδιο στην ανάρρωση.

Κάπως έτσι βρέθηκα να αναρωτιέμαι τετριμμένα, αλλά πάντα επίκαιρα ζητήματα, όπως αυτό του λάθους στην επιλογή ανθρώπων... Γιατί κάνουμε, πόσες φορές πρέπει να κάνουμε και γιατί για τον καθένα το δικαίωμα στο λάθος είναι μια άκρως προσωπική εμπειρία. Γιατί ποτέ δεν ακούμε συμβουλές ανθρώπων πιο οξυδερκών, ψύχραιμων ή άρτι ομοιοπαθών και εμμένουμε στα δικά μας; ("το θέλω! το θέλω ! το θέλω!")

Η απάντηση ήρθε χωρίς ζόρι-να τι κάνει ένα ΣουΚου απομόνωσης και πολύ ύπνου!
Γιατί, μάλλον, ο καθένας μας μέσα του έχει ένα προσωπικό κοντέρ, που ορίζει ότι,στη διάρκεια της ζωής του, για να μάθει και να μην το ξανακάνει (αν είναι τυχερός και ολοκληρώσει την γνωστική διαδικασία ) θα πρέπει να γνωρίσει και να υποστεί, Π.Χ.:

5 παθολογικούς ψεύτες
20 εγωιστές
9 νάρκισσους
2 τσιγκούνηδες,
8 συμφεροντολόγους,
2 κακότροπους,
20 ξενέρωτους

Μετά από αυτό, και εφόσον έχει συνείδηση της εξελικτική του πορείας μπορεί άνετα να πει: "δεν πάτε στο καλό ωρέ παλικάρια-μανταμίτσες;"
Μέχρι τότε όμως
ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...




Υ.Γ.1 Πολύ θα ήθελα να διαβάσω και διαφορετικές προσεγγίσεις του θέματος...

Υ.Γ.
2 Η φώτο που ακολουθεί είναι απάντηση στο μπλογκ της Πριγκίπισσας Με Τα Καπέλα και της Διαγαλαξιακής Πεταλούδας με την Πατερίτσα---->http://sexinanothercity.blogspot.com/










2 σχόλια:

nikisot είπε...

kale gnwrises kai mia atsalh gata

mermyblue είπε...

καλώς ήλθατε στο eμερολόγιο μας !εγώ και η γάτα μου κερνάμε καφέ. Θα κάτσουμε σε απόσταση ασφαλείας (μην μας έρθει πάνω μας) και θα περάσουμε σουπερ ;)