Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

ε, όχι...

Έρχεσαι γραφείο Σάββατο. Σου την έχει καρφώσει που πρέπει να δουλέψεις Σάββατο, αλλά έρχεσαι.
Το φιλοσοφείς. Σκέφτεσαι "πόσο ωραία είναι η Αθήνα ξεπλυμένη από την βροχούλα, πόσο ωραία είναι που δεν γίνεται πανικός στους δρόμους, παίρνω τον καφέ μου από τα σταρφακς άνετα...τελικά δεν είναι τόσο χάλια που δουλεύω Σάββατο... θα πάρω κάτι ελαφρύ να φάγω και όταν τελειώσω τη δουλειά θα πέσω και για έναν υπνάκο στον καναπέ και θα βγω κατευθείαν! Τέλεια!"
Και τότε διαπιστώνεις ότι ζεις στην Ελλάδα.
Που τίποτα δεν λειτουργεί τις καθημερινές, κι όμως, Σάββατο βράδυ η Δ.Ε.Η. έχει συνεργείο κάτω από το γραφείο σου και τρυπάει πεζοδρόμια για να φτιάξει τα δίκτυα της ή τα κέρατά της, δεν ξέρω τι.
Περνάει από το μυαλό σου τότε ότι ή η χώρα πάει μπροστά και δεν το έχεις καταλάβει εσύ και τα άλλα 10 εκατομμύρια κάτοικοι (εκτός από τους μη καταγεγραμμένους μετανάστες) ή οι εργολάβοι της Δ.Ε.Η. εκμεταλλεύονται το Σάββατο για να ζητήσουν υπερωρία; υπερεργασία; δεν τα θυμάμαι αυτά, έχω καιρό να τα κοιτάξω.
Και το μόνο που σου μένει τότε είναι να κάνεις την προσευχή σου να σταματήσουν τα κομπρεσέρ σύντομα μπας και αφού τελειώσεις τις εργασίες, κλείσεις τα ματάκια σου για λίγο...
Αμήν...

2 σχόλια:

nikisot είπε...

basika sthn ellada o panikos den exei mera!

Ανώνυμος είπε...

1) τα εργα γίνονται τα σκ και τα βράδια διοτι τότε εχει λιγοτερη κινηση, αν και δεν ισχυει πλεον αυτο. φρακαραμε στα αυτοκίνητα!
2) απο όσο θυμάμαι οι πρωτες υπερωρίες θεωρούνται υπερεργασια, επειτα θεωρούνται υπερωρια.

ΥΓ. Κοίταξε μια όμορφη εικόνα,που θα σε κανει να χαμογελάσεις, και μείνε σε αυτήν, ολα τα υπόλοιπα είναι ποταπά !)

G.