Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Opportunities



Ήταν ένα συνηθισμένο εφηβικό απόγευμα. Κατήφεια ανεξήγητη και αναζητήσεις. Να μπαινοβγαίνω στα δωμάτια του σπιτιού ψάχνοντας να βρω τρόπους να ξεφύγω από το ανιαρό διάβασμα των γυμνασιακών μαθημάτων. Λίγο Μουσικόραμα, λίγο υποκλοπή στους δίσκους του αδελφού, λίγο ρομαντικές ονειροπολήσεις για τον Ιδανικό Ένα που θα με μεταμόρφωνε στην Λαμπερή Πριγκήπισσα, κι η μέρα βούλιαζε στα σεντόνια του δειλινού.

Η ανία σταμάτησε με τις Επισκέψεις. Μαζί με τον Μεγάλο Αδελφό και κάποιοι φίλοι του. Ο Παπάρας και ο Νίκος. Ο Παπάρας σχεδόν ποτέ δεν ασχολούταν μαζί μου αλλά ούτε κι εγώ μαζί του. Το αίσθημα της αδιαφορίας ήταν μάλλον αμοιβαίο. Γιατί τον λέτε Παπάρα; είχα ρωτήσει τον αδελφό. Γιατί κάνει Παπάρες, ήταν η απάντηση. Ποτέ δεν έμαθα αν ήταν έτσι τελικά ή απλά γιατί όντως ήταν Παπάρας, αλλά δεν έχει σημασία ούτε καν για την ιστορία.

Ο Νίκος ήταν άλλη περίπτωση. Πάντα του άρεσε να συζητάει με μικρότερους. Πάντα είχε κάτι να πει και να σε μάθει. Οι μεγάλοι τον συμπαθούσαν και οι φίλοι τους επιζητούσαν την παρέα του. Ακόμα θυμάμαι τις ιστορίες από το χωριό και την οικογένειά του. Και το παράξενο, πυκνό μουστάκι του.

Εκείνη την ημέρα ήρθαν με καινούργιες κασσέτες.Δεν κατάλαβα ακριβώς πού τις είχαν βρει, αλλά δεν είχε σημασία. Το NaKamichi με τις δύο κεφαλές υποδέχτηκε την πρώτη. Πλησίασα κι εγώ δειλά ν΄ακούσω, να μάθω. Έλα, έλα, είπε ο Νίκος, αυτές είναι μουσικές που πρέπει να γνωρίσεις. Και για την επόμενη ώρα ταξιδέψαμε στο νέο ήχο ενός ιδιαίτερου συγκροτήματος.

Ο ρυθμός χορευτικός, Sometimes you're better off dead, there's a gun in your hand and it's pointing at your head, You think you're mad, too unstable, kicking in chairs and knocking down tables τραγουδάει με την χαρακτηριστική φωνή του ο Neil Tennant και ξαφνικά σπάει για λίγο το καβούκι της εφηβείας και βρίσκομαι στους δρόμους του West End. Και γίνομαι ένα από τα κορίτσια τους.

Κάπως έτσι άρχισε η ιστορία μου με τους Pet Shop Boys. Η κασσέτα κατασχέθηκε, ακολούθησαν και άλλες και αν ανοίξω το συρτάρι με τα λάφυρα του παρελθόντος θα την βρω εκεί να μου κλείνει το μάτι μαζί με όλες του συγκροτήματος, μέχρι την επέλαση του cd.



Αρκετά χρόνια μετά ανακοινώνεται ότι οι Pet Shop Boys θα έρθουν στην Ελλάδα. Βρίσκομαι πασιχαρής στη συναυλία στο Λυκαβηττό το 2001, αλλά δεν μπορώ να πω ότι τελικά το ευχαριστιέμαι . Μπορεί να έφταιγε η βαριεστημένη παρέα και η απροθυμία της να είμαστε στην αρένα ή το θέατρο που μου φάνηκε ακατάλληλο για τέτοιου είδους συναυλία . Πάντως έμεινα με τη γεύση του ανικανοποίητου και δεν σκέφτηκα καν, δύο χρόνια μετά, να παρακολουθήσω την επόμενη στο Γκάζι...

Αλλά, σύντομα θα έχω τη τρίτη (και εύχομαι, καλύτερη!) ευκαιρία μου.

Στις 20.11.2009 στο Αεροδρόμιο (Μetropolitan Expo) για την Αθήνα και στις 21.11.2009 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο για τη Θεσσαλονίκη, το αγαπημένο συγκρότημα των 80's, 90's και του σήμερα (πφφφ, kiss fm ακούστηκα τώρα) θα είναι εδώ για δύο, είμαι σίγουρη, μοναδικές συναυλίες.

Το "πρόγραμμα" περιλαμβάνει τα ακόλουθα τραγούδια (δυστυχώς όχι το αγαπημένο Parinaro και το εξίσου λατρεμένο Opportunities)

Heart (Intro -contains elements of More than a dream)
Did you see me coming?
Pandemonium / Can you forgive her?
Love Comes Quickly
Love etc.
Building a wall
Go West
Two Divided By Zero
Why Don't We Live Together
Always On My Mind
New York City Boy
Closer to Heaven
Left to My Own Devices
King's Cross
The Way It Used to Be
Jealousy
Suburbia
All over the world
Se A Vida E (That’s The Way Life Is)
It’s A Sin
Being Boring
West End Girls


Αυτή τη φορά θα υπάρχει μόνο αρένα και, για μένα, παρέα που αγαπάει,αν όχι εξίσου, τουλάχιστον πάρα πολύ το συγκρότημα, οπότε ο κλειστός λαιμός και ο ατέλειωτος χορός είναι σίγουρος. Θα ντυθούμε όλες τις αναμνήσεις μας από τις μουσικές τους, θα σκεφτούμε όσα έχουμε περάσει μαζί τους και θα είμαστε εκεί για να ζήσουμε το Τώρα μας και πάλι μαζί τους, σε αυτήν την μόνιμα συντροφική σχέση.
20.11 λοιπόν!

22 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

μου θύμισες να ασχοληθώ εκτενέστερα μαζί τους. :)
αναμφίβολα ένα από τα ιστορικά συγκροτήματα της δεκαετίας του 80 και όχι μόνο βέβαια αυτής.
τότε που εμφανίστηκαν οι ήχοι που βυθιζόμουνα ήταν πιο ψυχεδελικοί. cure. bauhaus.
μουσικόραμα! δίσκοι! κασέτες! τι θύμησες!
καλησπέρα σου!

Ανώνυμος είπε...

Μόνο το Always on my mind μου άρεσε λόγω του βίντεο. Εκτός από αυτό δεν είχα καλή σχέση. Άκουγα πολύ Cure τότε...
(ΒΑΡΕΜΕΝΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΜΩΣ...)

k είπε...

Αν κι εγώ cureόφιλη κατά βάθος, μετά από μύηση αγαπημένου φίλου stoyw Pet, μάλλον θα είμαι κι εγώ στη συναυλία! Θα σε δω στην αρένα! ;) :*

mermyblue είπε...

@ Basnia
αγαπημένο album από Pet Shop Boys είναι αναμφίβολα το Behaviour. Μπορείς να αρχίσεις από αυτό. Έχουν βγάλει κ κάποια όχι καλά, δλδ τα δύο προηγούμενα από το τελευταίο τους, τα οποία ειναι μάλλον βαρετά κ θα έλεγα να μην ασχοληθείς καθόλου.
Όσο για τους cure κ εμένα μου άρεσαν, αλλά δεν έτυχε να εντρυφήσω τότε. Φρόντισα να το κάνω αργότερα όμως κ με αποζημίωσαν
καληνύχτα :)


@ Μπινέλ
καλά, δεν περίμενα να σου άρεσαν οι psb! ο ήχος τους ήταν πολύ ποπ για τα ακούσματα που είχες κ το καταλαβαίνω. ωστόσο έχουν την δική τους, μεγάλη ιστορία
:*

@kaya
η αλήθεια είναι ότι στα περισσότερα συγκροτήματα χρειάζεσαι μια κάποια "μύηση". χαίρομαι που σε μύησαν λοιπόν στους συγκεκριμένους, οι οποίοι για μένα δεν είναι απλά ένα ακόμα ποπ γκρουπάκι :D
η αρένα μας περιμένει!

happypepper είπε...

Σε ευχαριστώ που με ταξίδεψες στο γυμνάσιο... Στούντιο 344 και άκης έβενης τις παρασκευές το μεσημέρι, πειρατικοί σταθμοί και μουσικόραμα... Μέχρι συλλογή από την αυτοκίνηση έχω!
Εγώ ήμουν και ποπ και ροκ και μέταλ, ανάλογα με τα εκάστοτε κέφια μου. Έχασα τη συναυλία των ZZtop που ήθελα να πάω και τώρα θα προσπαθήσω να οργανωθώ.
Φιλιά Πολλά. Καλημέρα σου!

Sinnerman είπε...

Τυχεροί όσοι είχαν στα παιδικά τους χρόνια ανθρώπους να τους μυούν σε όμορφα μουσικά μονοπατια.
Όταν πρωτοβγήκαν οι PSB δυστυχώς άκουγα βινύλιο τα στρουμφάκια και τον Γκομπολίνο :P
Είναι όντως μεγάλο κεφάλαιο στην ποπ μουσική οι PSB, μια απο τις παιδικές αναμνήσεις μου ήταν το videoclip του Go West, αρχές 90 στο MTV. Δεν τα πάω και πολύ καλά με την ποπ αλλά μπορεί να περάσω μια βόλτα, έχουν μερικά τραγούδια που λατρεύω, άλλωστε οι συναυλιακοί τόποι πάντοτε αγαπημένοι είναι :)

mermyblue είπε...

@ happypepper
oργανώσου!έρχονται πολλοί κ διαφορετικοί κ χωρίς οργάνωση θα χάσεις (απειλητική ακούγομαι :Ρ )
Αυτοκίνηση; Κάτι σχολικούς χορούς θυμάμαι...80's αγαπημένα :)

@Ωρίων
δεν είναι κακό που άκουγες Στρουμφάκια κ Γκομπολίνο :Ρ. Έγιναν κλασσικά κ αυτά μετά, οπότε στη σημερινή εποχή θεωρείσαι "κουλτουριάρης".
Προσωπικά θα έλεγα να μην χάσεις αυτή τη συναυλία. Φαίνεται από τα διάφορα βίντεο που έχουν διαρρεύσει υπερπαραγωγή. Κ θα είναι ;)


καλησπέρα Κυριακής κ στους δύο

Margo είπε...

Είναι όμορφα όταν οι αναμνήσεις συνοδεύονται από αγαπημένη μουσική. Όμορφα να περάσεις όπως το θες αυτή τη φορά.. περιμένουμε εντυπώσεις:)
Καλό μήνα
Φιλιά!

Dreamy Cloud είπε...

Είναι υπέροχο να μπορείς να θυμάσαι με τόση αγάπη στιγμές που σε συνδέουν τόσο δυνατά με τη μουσική.. Να περάσεις τέλεια στις 20 του μηνός και να το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο απο την πρώτη φορά!! Φιλάκια πολλά :))

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχα δει καθόλου την set list.Πολύ καλή.Ανυπομονώ τόσο πολύ.Αγαπώ πετ σοπ μποιζ απο τον καιρό που έψαχνα στις ραδιοφωνικές συχνότητες το Heart για να το ηχογραφήσω σε κασέτα.Τους είδα στο Γκάζι πριν μερικά χρόνια,μόνος μου γιατι δεν ακολουθούσε κανείς και ήταν αδύνατο να την χάσω.Την θυμάμαι ως μία απο τις πιο αγαπημενες μου συναυλίες έβερ...χαίρομαι αυτη τη φορά που θα έχω αγαπημένους ανθρώπους δίπλα μου να μοιραστώ αυτή την εμπειρία...!!!! (το εισιτήριο σου είναι στο πορτοφόλι μου ... :)))) )

mermyblue είπε...

@Μαργκό μου
θα σας έχω ανταπόκριση, πρώτα ο Θεός, σύντομα μετά τις 20.11! Καλό Μήνα κ φιλιά πολλά :)

@Dreamy
έτσι είναι, οι αναμνήσεις πάντα ντύνουν τη μουσική ή κ το αντίστροφο;
καλό μήνα, φιλιά κ χαμόγελα


@ Yonder
αχ το heart...τι απίστευτο video clip :D. κασσέτες... ένα σωρό.
θυμάμαι ακόμα εκείνη την παραμονή πρωτοχρονιάς με την ραδιοφωνική ανασκόπηση της που είχε φέρει το it's a sin στην πρώτη θέση κ στην Ελλάδα...τι να πρωτοθυμηθώ για τους psb...
ω ναι! καλά να είμαστε θα τους δούμε σύντομα κ θα το ευχαριστηθούμε σίγουρα!κράτα το εισητήριο σε ασφαλές μέρος μην πετάξει κ τρέχω μετά :Ρ.
φιλάκια, καλημέρα,καλό μήνα :)

nikisot είπε...

egw 8a paw 8essaloniki , opote de 8a pame mazi :P

mermyblue είπε...

@moody
θα χάσεις την εδώ συναυλία κ θα πας Θεσ/νίκη;ελπίζω να έχεις καλή παρέα εκεί :)

Ανώνυμος είπε...

συγνώμη το Domino Dancing ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ ΣΕΤ ΛΙΣΤ ??? (μου πεσε λίγο τώρα.. :s )

Tyler Durden είπε...

από τα καλύτερα του είδους συγκροτήματα, αλλά ο ενθουσιασμός κάπου ξεφουσκώνει όταν είναι είδωλα τόσο περασμένων ετών και προπαντός όταν οι συνευλίες έχουν γίνει καθημερινότητα. Εκείνη την εποχή ήταν κάτι πολύ σπάνιο και αποτελούσε κοσμοϊστορικό γεγονός (δεκ 70 έως τέλη 80)

Dorothy είπε...

Διαβάζοντας την ανάρτησή σου θυμήθηκα το "Left to my own devices", ήταν πάντα στο soundtrack κάθε φορά που έκανα ή πήγαινα σε party, στο δημοτικό. Τώρα πια αγαπημένο μου είναι το "Heart", μου αρέσει πολύ και το βίντεο του με τον Ian McKellen σε ρόλο Δράκουλα. Καλό μήνα!

moutro είπε...

καταρχήν σου έχω πει ότι με αυτές τις παλαιές ιστορίες καρφωνόμαστε :Ppp
κατά δεύτερον ξέχασες να γράψεις ότι θα είμαστε εκεί στην αρένα να χτυπηθούμε όσο πάει. κι ελπίζω αυτή τη φορά όντως να αξίζει :)

mermyblue είπε...

@yonder
κ εγώ δεν είδα το parinaro κ πολλά άλλα..τι να κάνεις, έτσι είναι οι συναυλίες. πάντα αφήνουν κάτι πίσω :?

@Tyler
εξαρτάται πάντα από το πόσο έχεις ακούσει κ αγαπήσει ένα συγκρότημα κ με τι προσδοκίες πηγαίνεις. δυστυχώς στην Ελλάδα σπανίως ακόμη κ σήμερα έρχονται συγκροτήματα στην ακμή τους ή κ αν έρθουν το κοινό δεν τα γνωρίζει. από τους πετ σοπ δεν περιμένω θαύματα. έτσι κ αλλιώς η ηλεκτρονική μουσική τα έχει αυτά, χάνει πολύ σε μια ζωντανή συναυλία, σε αντίθεση με τη ροκ που η σκηνή κατά βάση της "δίνει πόντους".
θα δείξει, ο καιρός γαρ εγγύς (είδα τον Άδωνη τώρα στην τηλεόραση κ επηρεάστηκα :Ρ)


@Dorothy
κι ότι διάβαζα το ποστ σου για την κομπλεξάρα στην επίδειξη μόδας κ δεν πρόλαβα να σχολιάσω :D
ώστε το left to my own devices χορευόταν από τα παιδιά του δημοτικού! τι μαθαίνει κανείς... να σου πω την αμαρτία μου, δεν είμαι πολύ του βίντεο κλιπ, αλλά το heart (που το είδα όταν έβαλα το τραγούδι στο άι πόδ παραπλεύρως) το αγάπησα. υπέροχο! όπως κ το always on my mind...τι κομμάτι (σε όλες τις εκτελέσεις του)

@ Μούτρε
εγώ τέκνον μου την έχω βάλει την ηλικία στο προφίλ. πιθανόν να σας μιλήσω και για τον Γαλάζιο Άγγελο σε λίγο :Ρ
Αρένα ναι (επέστρεψες από τας επαρχίας;) :*

manetarius είπε...

Κι εγώ τους "αγαπάω" πολύ αυτούς τους τυπάκους!
Ο Λου δε, είναι τρελλός φαν..!
Κρίμα που δεν θα καταφέρω να πάω στη συναυλία... αλλά είμαι σίγουρη οτι θα μας τα περιγράψεις σα να ήμασταν εκεί!
:))

Καλά να περάσειειεις!!

Ανώνυμος είπε...

Mermy Blue μου!! Αυτό το ΠΣΚ έμεινε και η άλλη εβδομάδα για την Ιζαντόρα!! Θα σας περιμένω! Φιλιά πολλά και keep blogging! Πάντα εξαιρετική!

Galazoaimatos είπε...

we will be together!!!

mermyblue είπε...

@μανιταράκι
θα σας τα περιγραψω όσο καλύτερα μπορώ! εσύ βάλε τις μουσικές τους να τις ακούει από τα ενδότερα ο/η διάδοχος και να μαθαίνει! όσο πιό μικρός τόσο πιό καλά :) κίσσες!

@ΣπαστέμουΠεταλάκη
η άλλη εβδομάδα έχει μια ημέρα αφιερωμένη στην Ισιδώρα! Θα τα πούμε εκεί ;)

@Γαλαζοαίματε
go east @ EL Benizelos για τη συναυλία κ θα θυμηθούμε κ το go west που ακούγαμε πριν λίγους μήνες μέσα μας, πετώντας για Λονδίνο ;)