Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

~


~λίγες ώρες πριν φύγει το 2009~σε ένα πέτρινο παγκάκι, ιστορικό κέντρο Αθήνας, απολαμβάνω παγωτό μηχανής~ άνθρωποι με σακούλες και επιφανειακό ενθουσιασμό περνούν από μπροστά μου τρέχοντας να προλάβουν~το κοριτσάκι με τη νεοπλασματική ασθένεια στο αναπηρικό καροτσάκι που σταματάει για λίγο δίπλα μου, δεν τρέχει~ δεν μπορεί~ τα μάτια μου τρέχουν~τρέχει και το παγωτό στα χέρια μου~το ομολογώ φωναχτά, υπό τους ήχους ενός ψεύτικου Άη Βασίλη καβάλα σε έναν τάρανδο που ολοένα τραγουδάει το "Jingle Bells"~λέω: "η αλήθεια είναι ότι οι γιορτές είναι σκατά"~ σπάει η φωνή μου, να μην με ακούσει το κοριτσάκι~ψάχνω τα χαρτομάντηλα που πήρα από τον εβδομηντάχρονο μετανάστη που καθόταν σε ένα χαρτόκουτο στην Κοραή~η μουσική δεν σταματάει~ ο κόσμος δεν σταματάει~ ο χρόνος δεν σταματάει~το κοριτσάκι φεύγει~το παγωτό το μαζεύω όπως όπως~κάποιος, εσύ, μου σκουπίζει το πρόσωπο~συνεχίζω να έχω αυτό το χέρι της θλίψης στα μαλλιά μου~συντροφικό σχεδόν~είναι το κενό~το κενό είναι η απαραίτητη συνθήκη για να γεμίσεις λουλούδια~αλλά οι άδειοι χώροι αντηχούν και την ανάσα σου ακόμη~το κενό και το πένθος πρέπει να το ζήσεις~ δεν μπορείς να το αποφύγεις, δεν μπορείς να το κάνεις πέρα~ θα σε καταπιεί~αν το δεχτείς, μια μέρα θα ανθίσει ξανά~έστω ότι κάνεις αγρανάπαυση~δεν είμαστε κι εμείς σαν το χώμα;~ όλα θέλουν χρόνο~θα βρεθεί χρόνος~
ευτυχώς που πιστεύω σε πολλές διαστάσεις...

13 σχόλια:

alex from planet Mab είπε...

θα βρεθεί χρόνος; δε νομίζω.. για να βρεθεί πρέπει να τον διεκδικήσουμε. Ακόμη και τα αυτονόητα πια σ' αυτή τη χώρα..
Καλώς σε βρήκα :)

Sinnerman είπε...

και οι ζωές μας σαν τα λουλουδια ανθίζουν, μα θα ερθει ο πάγος αδίστακτα να καταστρέψει την ομορφια μας, η ομορφιά θα χαθεί, μα βαθιά μέσα θα υπάρχει η δύναμη, η οποία θα περιμένει τον ήλιο να ξεπροβάλλει και αυτή ξανά, να μοιράσει απέραντα χαμόγελα.
Για αυτόν τον ήλιο ζούμε, για τίποτα άλλο.

happypepper είπε...

Ο χρόνος θα διεκδικηθεί. Θα μαλλιοτραβηχτούμε για δαύτον. Στο τέλος, θα νικήσουμε, θα τον πιάσουμε απ το γιακά και θα τον κάνουμε δικό μας.
Άκουσέ με.
Σου μιλάω από την άλλη διάσταση.

b|a|s|n\i/a είπε...

μια ανάσα είμαστε. και αυτή την ανάσα είναι στο χέρι μας (ίσως τις περισσότερες φορές) να την εισπνεύσουμε όσο πιο βαθειά και αληθινά μπορούμε.
καλή σου χρονιά!
πολύχρωμη.
φωτεινή.

k είπε...

mermy μου. τα μαύρα και τα άσπρα αυτού του κόσμου περνούν μπροστά από τα μάτια μας συνέχεια. να κάνουμε όσα πειρσσότερα μαύρα μπορούμε άσπρα την καινούρια χρονιά. φιλιά πολλά.

Χρήστος Μίχος / Christos Michos είπε...

Παρ'όλα αυτά καλή χρονιά !Η κατάσταση είναι τελέιως σκατά αλλά δε το βάζουμε κάτω ,ε ?

Tyler Durden είπε...

καλή σου χρονιά μέρμυ!!!!

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

Καλή χρονιά Μέρμυ!! Μην πάει χαμένη κι αυτή η ευχή. Καλά κάνεις που πιστεύεις σε πολλές διαστάσεις...πίστεψε και σε πολλές χρονιές!
Bless

Margo είπε...

Καλή χρονιά Μέρμυ μου.. σαν να τη ξεκινήσαμε σέρνοντας, όμως ας μη το βάζουμε κάτω, χρόνο θα βρούμε, πρέπει να βρούμε και δυνάμεις πρέπει να έχουμε γιατί έχουμε πολύ δρόμο και ανηφορικό..

Υγεία που είναι το βασικότερο και όλα θα τα βρούμε.
Σε φιλώ!

mermyblue είπε...

@alex from planet Mab
εννοείται ότι πρέπει να τον διεκδικήσουμε. το θέμα είναι ότι υπάρχει...
καλώς ήλθες :) Καλή Χρονιά

@Ωρίων Δ
η δύναμη, ναι, υπάρχει. θέλει κ καλό εργαλείο για να την ξεθάβεις όμως
καλή χρονιά :)

@ Ηappypepper
από το γιακά, από τα μαλλιά, από τα αυτιά. απ' όπου πιάνεται. θα τον κερδίσουμε, θα μας κερδίσει, σιγουρα θα βγουμε πλουσιότεροι αμφότεροι.
τι ωραία που είσαι στην άλλη διάσταση...
καλή χρονιά :)

@basnia
δυνατή και γερή ανάσα ακόμα κ αν πονούν τα πνευμόνια μας από αυτή. αυτό είναι ζωή. να νοιώθεις.
πολύχρωμη! ναι, τι υπέροχη ευχή!
σου εύχομαι τα ίδια κ παραπάνω από αυτά. από καρδιάς.

@Κaya μου
κ γκρι κ χρωματιστά να τα κάνουμε κ να φορέσουμε κ τα επίσημα μαύρα. ναι είναι στο χέρι μας. ακόμα και αυτό που φανταζόμαστε μικρό να γίνει μεγάλο.
φιλιά πολλά κοριτσάκι. μια υπέροχη χρονιά εύχομαι κ θα τα πούμε για καφέ σύντομα :)

@ΧρήστοΜ
ποτέ δεν το βάζουμε κάτω. δεν μας πάει. βλέπουμε αλλά δεν μένουμε παθητικοί. Καλή Μουσική Χρονιά Χρήστο! Τα καλύτερα !

@Τyler
χρόνια πολλά, καλά, κινηματογραφικά με πολλές ομορφες απόψεις. ένα υπέροχο 2010 εύχομαι :)

@Ευρυνόμη μου
πάντα πιστεύω στην μαγεία του πεπερασμένου των ανθρώπων και σε όσα δεν μπορώ να αντιληφθώ. μου δίνει ελπίδα.
χρόνια πολλά!
καμία ειλικρινής ευχή δεν πάει χαμένη :)

@Μαργκό μου
μάλλον το 2009 έφυγε σέρνοντας. το 2010 ήρθε όπως όλες οι χρονιές σαν παιδί που του οφείλουμε την αγάπη κ την μεγιστη προσπάθειά μας. κ ο χρόνος θα γίνει φιλικός. ναι, ΥΓΕΙΑ,το σημαντικότερο είναι αυτό. ΥΓΕΙΑ κ ευγνωμοσύνη για ό,τι έχουμε, κάθε πρωί που ανοίγουμε τα μάτια μας :)
φιλιά πολλά πολλά. ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2010 :)

Mistress Hyde είπε...

Ε ρε τι έχουμε πάθει με αυτό το πένθος...

Καφέ θέλω...

mermyblue είπε...

Μystress Hyde
καφέ θα έχεις. Παρασκευή; μπορείτε;

ολα θα πανε καλα... είπε...

α,ναι,συμφωνώ...Πρέπει να τη ζει κανείς τη λύπη,τη θλίψη,το πένθος,όπως θες πες το.Αν δεν το ζήσουμε μέχρι το τέλος,πράγματι μπορεί να μας καταπιεί.Πρέπει να περάσουμε από μέσα του,όπως μέσα από έναν τοίχο.